Güncel

11 Ağustos Bakan açıkladı! EYT son dakika haberi geldi! EYT ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! İşte kesinleşen formül

11 Ağustos EYT ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Bu anlamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından kimsenin beklemediği bir açıklama yapıldı. Sakarya EYT Dernekleri Başkanı ve EYT Platformu Üyesi Mehmet Ali Çelik, “Sayın Bilgin, basında çıkan formüllerin hiçbirinin masada olmadığını söyledi’’ şeklinde konuştu. İşte EYT ile ilgili kesinleşen formül ve tarih….

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüştüler

EYT Platformu üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüştüler. Bolu, Düzce, Sakarya EYT Dernekleri Başkanı ve EYT Platformu Üyesi Mehmet Ali Çelik, “Önceki gün HAK-İŞ Konfederasyonu ve TÜRK-İŞ Konfederasyonu ile görüştük, desteklerini aldık. Ayrıca, AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Emin Akbaşoğlu ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile bir araya geldik” şeklinde konuştu.

EYT için kesin tarih verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile oluşturulan görüşme hakkında açıklamalar yapan Çelik, “EYT Platformu olarak, Bakan Bilgin’e mağduriyetlerimiz anlatıldığı kapsamlı dosyamızı sunduk. Sayın Bilgin, basında çıkan formüllerin hiçbirinin masada olmadığını ve kendilerinin herhangi bir açıklaması olmadığı halde hatalı bilgilendirmeler yapıldığını söyledi.

Bu hususta 3 milyon kişilik bir mağdur kesimin olduğunu, bunların 2 milyonunun 4A statüsünde, kalan 1 milyon bireyin de başka statülerde olduğunu belirtti. Çözüm noktasında ise sürecin bir noktaya yaklaştığını ve bilhassa bütçe görüşmeleri ardından EYT’nin masaya yatırılıp konunun taraflarıyla görüşüldükten sonra çözüme kavuşturulacağını belirtti.  Bakan Bey, Aralık ayı içerisinde mutlaka konunun çözüleceğini dile getirdi. Bakan Bilgin’in sözleri, EYT’liler için bir müjdedir. EYT, iktidarın gündeminde ve Aralık ayı içerisinde çözüleceği ortada” diye konuştu.

Başa dön tuşu