Güncel

Artık herkes araba alabilecek! Son dakika olarak açıklandı! 1 kereye mahsus %100 ÖTV indirimi geldi

Araba fiyatlarının döviz kuru ile birlikte fahiş olarak artmasının üstüne bir de ÖTV zamları yapılınca araba almak tam anlamıyla hayal olmuştu. Devlet ise bu durumu görerek düğmeye bastı. Bu kapsamda bir kereye mahsus olarak yüzde 100 ÖTV’siz otomobil almak mümkün kılındı. ÖTV ödemeden araba alma yöntemleri ise araştırılmaya devam ediliyor. Peki Türkiye’de ÖTV’siz otomobil alınabilir mi? ÖTV’siz otomobil alma hakkından kimler yararlanabilir? ÖTV ödemeden otomobil alabilmek amacıyla ne yapılması gerekir?

1 kereye mahsus %100 ÖTV indirimi geldi

2022 senesinde 0 km ve 2.el otomobil piyasasındaki fiyatlarda yaşanan kallavi artışların en mühim nedenleri arasında ÖTV olmaktadır. Devlet ise bu durumu bitirmek için harekete geçmiş durumda. Vatandaşlar ise ÖTV ödemeden otomobil alma peşinde. Türkiye’de devlet doğrultusundan ÖTV’siz otomobil alma hakkı yani ÖTV muafiyeti hakkı bulunmaktadır. Fakat bu haktan herkes yararlanamıyor. Devletin bu muafiyetten yararlanmak isteyenler amacıyla koyduğu birtakım şartlar bulunuyor.

ÖTV ödemeden ülkemizde araba alma hakkı yalnızca engelli vatandaşlarımıza verilmiştir. Bu kapsamda sadece onlar araba alabilir. Fakat tüm engelli olan herkes bu haktan istifade edemiyor. Bu anlamda engelli vatandaşlarında otomobil almaları için bazı şartları taşımaları oldukça elzemdir.

ÖTV muafiyeti hakkı olan vatandaşlar için bir hesaplama yapabiliriz. 0 km ve satış bedeli 380.000 TL’ye kadar olan otomobil modelleri satın alınırken ÖTV miktarının tamamı ödenmiyor. Bu anlamda engelli vatandaş 1601 cm³ ile 2.000 cm³ arasındaki motor silindir hacmine sahip arabalarda
167.649 TL tutarındaki ÖTV’yi ödemiyor.

ÖTV indirimi bombası geldi! İşte Ağustos ayı Polo, IBIZA, Fabia, C3, Sandero, EGEA, Fiesta, i10, Micra, CORSA fiyatları

Otomobil almak isteyenler göbek atacak! Dev ÖTV indirimi yapıldı! Fiyatlarda 350 bin TL’lik düşüş geldi

Başa dön tuşu