Güncel

Koronavirüs Yeniden Gündemde! Vakalar Arttı Bakan Uyardı

Koronavirüs salgınında Omicron varyantına bağlı yeni vaka artışları gündemde! AB ülkelerinde özellikle Fransa’da günlük 200 binleri aşan vaka sayıları ülkemizde de etkisini göstermeye başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaştığı Kurban Bayramı mesajında Koronavirüs vakalarının artışına dikkati çekerek önemli uyarılarda bulundu. Bakan Koca’nın mesajında geçtiğimiz günlerde Konya Şehir Hastanesinde görevi başında öldürülen Dr. Ekrem Karakaya da vardı. Detaylar haberimizde sizlerle…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kurban Bayramına ilişkin mesaj yayımladı. Bakan Koca bayram mesajında Koronavirüs salgınına dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu. 50 yaş üstü risk grubundakilerin son doz aşıları üzerinden 6 aylık süre geçmişse yeni bir hatırlatma dozuna ihtiyaç duyduklarını ve bu hatırlatma dozu aşılarını mutlaka olmalarını ısrarla önerdiklerini belirten Bakan Koca, vaka sayılarındaki artışa işaret etti.

Bakan Koca’nın gündeminde geçtiğimiz günlerde Konya’da görevi başında katledilen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya da vardı. Doktor Ekrem Karakaya’yı öldüren ve ardından kendisi de ölen katil zanlısının Dr. Ekrem Karakaya’nın bir hastasının oğlu olduğunu ve eldeki veriler ışığında hastanın ölümünden doktoru sorumlu tuttuğunun anlaşıldığını aktaran Koca, görev başında katledilen Dr. Ekrem Karakaya’yı anarak saldırıyı bir kez daha lanetledi.

BAKAN KOCA’DAN DR. EKREM KARAKAYA MESAJI

Bakan Koca paylaştığı bayram mesajında “Aziz vatandaşlarım, Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Yarın Kurban Bayramı. Bayrama buruk giriyoruz. * Çarşamba günü Konya Şehir Hastanesinde işlenen cinayet derin üzüntülere yol açtı. Memleketimizin nadide bir evladı, kalp doktoru Ekrem Karakaya, canice hayattan koparıldı. Dün cenaze törenine katılmak üzere memleketi Kayseri’deydim. Tanıyan herkes onun milletine yürekten bağlı, mütevazı ve kendini hastalarına adamış, örnek bir hekim olduğuna şahitlik ediyor. “DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BİR NOKTA VAR” * Fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Gözü dönmüş katil zanlısı, Dr. Ekrem’in bir hastasının oğlu ve elimizdeki bilgilerden hastasının ölümünden doktoru sorumlu tuttuğu anlaşılıyor.” dedi.

KOVİD TEHLİKESİ YENİDEN GÜNDEMDE

Bakan Koca mesajında Covid’in yeniden gündeme gelmeye başladığını ve Omicron varyantıyla ilintili olarak diğer ülkelerde de vaka artışlarının gözlemlendiğini belirterek hatırlatma dozuna dikkati çekti. Son doz aşıların üzerinden 6 ay geçtikten sonra aşının etkisinin azaldığını belirten Koca, 50 yaş üzeri için hatırlatma dozunun ısrarla önerildiğini duyurdu.

Başa dön tuşu