Güncel

MEB son dakika olarak yeni kararı açıkladı! Bu sene her şey silbaştan! İlkokul, ortaokul ve liselerde..

İlkokul, ortaokul ve liselerde okuyan milyonlarca öğrenci için MEB tarafından bugün yeni bir karar alındı. Öğrencileri yakından ilgilendiren bu karar büyük bir ses getirmiş durumda. Milli Eğitim Bakanı yaptığı açıklamada okulların 2 hafta sonra açılacağını hatırlatarak ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilerin masalarında sadece ders kitaplarının olmayacağını belirtti.

Bu sene her şey silbaştan! İlkokul, ortaokul ve liselerde..

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı ses getiren açıklama ile, “Milyonlarca yardımcı kaynağı öğrencilerimize sunuyoruz. Eğitim-öğretim senesi 12 Eylül’de başladığında çocuklarımızın masalarında yalnızca ders kitapları olmayacak, yardımcı kaynakların tamamı da basılı ve bedava şekilde ulaştırılmış olacak” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Özer, 2022-2023 eğitim ve öğretim senesi hazırlıklarına çok süratli şekilde İstanbul’dan başladıklarını ve bu süreçte birtakım ilkler yaşandığını söyleyerek, şunları dedi:

“Birincisi, milli eğitim tarihinde ilk kez bütün okullara bütçe göndermeye başladık. Bakanlık daha evvelce yalnızca ortaöğretim kurumlarına bütçe gönderiyor ama başka anaokulu, ilkokul, ortaokula bütçeyi il ya da ilçe milli eğitim müdürlükleri üzerinden gönderiyorduk. İlk kez okulların temizlik malzemesinden kırtasiye malzemesine, onarımından atölye donatımına gereksinimlerini karşılayacak şekilde bütün okullarımıza alakalı genel müdürlüklerimizin, esas eğitim, ortaöğretim, mesleki ve teknik eğitim, din öğretimi, özel eğitim ve rehberlik hizmetleri genel müdürlüklerimiz bütçelerine gönderildi. Bu, milli eğitim tarihimizde yıllardan beri özlenen, konuşulan ama bir türlü uygulamaya sokulamayan bir adımdı. Gerçekten bu aşaması atmaktan büyük sevinç duyuyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

2022-2023 yılında okullar ne zaman açılacak?

Bu sene okullar 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Milyonlarca öğrenci ders başı yapacak

Okullara 60 bin temizlik ve güvenlik görevlisi alınacak!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada okullar açılmadan 60 bin temizlik ve güvenlik görevlisi alacaklarını açıklamıştı. İŞKUR üzerinden TYP bağlamında yapılacak başvurular başlamış durumda.

MEB son dakika esube.iskur.gov.tr’de okullara güvenlik ve temizlik görevlisi TYP personel alımı başvuru ekranı açıldı!

 

Başa dön tuşu