Güncel

Son dakika: PAEM polislik sınav soruları çalındı mı? PAEM sınavı iptal mi edildi, sınav yeniden mi yapılacak?

Türkiye gündemine bomba gibi düşen 31 Temmuz’da yapılan KPSS lisans sınavı iptal edilmişti. Bu kapsamda ÖSYM Başkanı görevden alınmıştı. Bu sınav ile ilgili tartışmalar devam ederken, yapılan diğer sınavlar için soruşturmalar yapılıyor. Peki PAEM polislik sınav soruları çalındı mı? PAEM sınavı iptal mi edildi? İşte tüm detaylar…

PAEM sınavı iptal mi edildi?

Bu sene 26 Haziran tarihinde yapılan Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) 7’nci dönem sınav sorularının da çalındığı iddiası, gündemi çalkalıyor. EGM kapsamında Polis Akademisi tarafından gerçekleştirilen polislik sınavlarına hazırlık soruları için kitapçık hazırladığı bilinen ‘Kariyer Hocam’ın Youtube hesabı üzerinden yayınlamış olduğu videoda PAEM sınav sorularının 32’sinden 18’inin aynı, 14’ünün ise benzer olduğunu belirtmesi üzerine ortaya çıkan olayda, sınavın iptal edilip edilmeyeceği merak ediliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü içeriğinde çalıştırılmak üzere Polis Akademisi Başkanlığı doğrultusundan 26 Haziran 2022 tarihinde yapılan Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) amacıyla geldi. Polislik sınavlarına hazırlık amacıyla soru kitapçıkları hazırladığı tanınan ‘Kariyer Hocam’ adlı yayın, sınavın sonrasında yayınlamış bulunduğu videoda, Polislik Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) 7’nci devre sınavında sorulan 32 sorudan 18’inin aynı, 14’ünün ‘Misyon Koruma Deneme’ kitapçığındaki sorularla benzer çıktığını belirtti.

PAEM sınavı yeniden mi yapılacak?

En son KPSS’de yaşanan skandalın sonrasında sınavın iptal edilmesi ve tekrarlanacak sınav bağlamında
tekrar tarih verilmesi, aynı sürecin Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) 7’nci devre sınavı için de gerçekleşeceği yönünde meydana gelen fikirleri güçlendirdi. Konuya dair resmi açıklama ise şimdilik gelmedi. Gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.

Başa dön tuşu