Güncel

Depolar patladı! 1 LT benzin (dizel) mazot (motorin) kaç para oldu? EPGİS benzine indirim yaptı mı? Shell, Opet, PO, BP indirimli akaryakıt fiyatları!

Bir süredir akaryakıt fiyatları oldukça yüksek fiyatlarda seyrettiği için araç sahibi olan kimseler büyük mağduriyet yaşıyordu. Birçok şoför araçlarının depolarını doldurmakta zorlandıklarını dile getiriyor özellikle taşımacılık sektöründe çalışan kimseler karlarının oldukça azaldığını dile getiriyordu. Geçtiğimiz günlerde Brent petrol fiyatlarında bir düşüş meydana geldi.

Yaşanan bu durumun ardından birçok sürücü akaryakıt fiyatlarında azalma olmasını beklemeye başladı. Benzin sektöründe ki piyasanın önde gelen isimlerden açıklamalar gecikmedi. Yetkililer kısa süreler içerisinde akaryakıt fiyatlarında yüksek olmasa da bir düşüş olmasını beklediklerini dile getirdiler. Yaşanan bu olumlu durum birçok araç sahibini sevindirdi.

Akaryakıt İndirimleri Bekleniyor

Akaryakıt fiyatları konusunda güzel haberler ardı ardına gelmeye başladı. Rusya- Ukrayna savaşında son zamanlarda atılan olumlu diplomatik adımlar uluslararası piyasalarda bir rahatlama yaşanmasını sağladı. Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri, İran gibi petrol üretiminde önde gelen ülkeler petrol isteğinin giderilmesi konusunda gereken desteği vereceklerini bildirdiler.

Tüm bu gelişmelerle beraber ülkemizde dahil olmak üzere dünyada akaryakıtın ucuzlayacağına dair bir beklenti oluşmaya başladı. Sosyal medyada petrol fiyatlarında oluşacak olan düşüş hakkında haberler çıkmaya başladı. Şu an akaryakıt fiyatlarında yaşanacak olan bir düşüş oldukça olumlu bir gelişme olacaktır.

Şimdi Çözüm Gecikmedi

Benzin fiyatlarında yaşanacak olan düşüşün diğer yakıt türlerinin de fiyatlarında belirli bir oranda değişim sağlayacağı düşünülüyor. Özellikle motorin fiyatlarının birazda olsa ucuzlamasının taşımacılık sektöründe oldukça olumlu gelişmeler yaratacağı sektörde ki pek çok uzman tarafından dile getirilen bir durum. Peki, indirim olacak mı? Olacaksa fiyatlara bu indirim ne kadar yansıyacak?

Henüz indirimin ne kadar olacağı ve fiyatların ne kadar düşeceği belli olmasa da indirim ihtimali bile sosyal medyada sevinçle karşılandı. Bunun haricinde benzin satıcılarının da düşen karlarından dolayı şikayetçi oldukları sektörden gelen bilgiler arasında bu durumunda değişmesinin sektörde olumlu sonuçlar doğuracağı gelen bilgiler arasında yer alıyor. Böylece beklentileri karşılayan indirimlerin hayata geçirilme ihtimali de artış gösterdi.

Başa dön tuşu